miércoles, 2 de marzo de 2011

Inauguració: Reflexió sobre els blogs

Hola a tots! :)

Com a inaguració, m'agradaria fer una petita reflexió sobre el que ha significat per a mi l'experiència de crear aquest blog. Com ja he especificat en el titol, aquest blog és una tasca que ens han proposat en l'assignatura L20 Noves tecnologies aplicades a l'educació de la titulació de Magisteri Infantil.  

He de dir que, al inici d'aquesta experiència, no coneixia molt bé el món dels blogs. Encara que alguna volta havia visitat algun, no me n'havia adonat de les grans possiblitats que tenen i no havia pensat que potser jo també puguera participar-hi! Ara, la veritat és que estic emocionada, m'agrada molt i només acabe de començar! Però, anem pas per pas...

Qué és el que he aprés realment? Doncs en primer lloc, que és un blog, ja que al desconeixer moltes de les possiblitats d'aquestos també desconeixia el seu siginificat. Un blog és una eina lliure per a comunicar, recopilar i compartir tota la informació que desitjem transmetre als altres. Les publicacions de l'autor segueixen un ordre cronológic i aquestes poden ser comentades pels seus seguidors o visitans. En aquest cas, es tractaria d'un edublog ja que està destinat a l'àmbit de l'educació.
Pel que he explorat, molts edublogs estan fets per blogfesors de totes les etapes educatives que aporten molts materials i experiències als seus visitans. Els destinataris d'aquests blogs són lliures, ja que pot entrar qualsevol persona del món, però si que són blogs més encaminats cap a la figura dels pares, altres mestres i estudiants adults. Les publicacions poden incluir desde reflexions i textos fins a documents externs, fotografies, videos, etc.

Per tant, amb tot aquest nou coneixement, iniciem la nostra aventura!

He anomenat el blog "la boTICa dels mestres i els estudiants" perquè m'agradaria que després es converitra en un lloc d'intercanvi d'informació i opinions entre mestres i estudiants. Es tractaria d'un blog destinat a persones adultes que puguen estar involucrades amb l'entron escolar o ho vulguen estar (mestres, pares, mares, estudiants...).  Així, en aquest espai compartiriem vivencies, materials, recursos aprofitables a les aules i experiències amb les noves teconologies, les TIC. Per aquest motiu, "la boTICa" construiriem un mercat lliure de pensaments i aportacions que considere seria molt beneficiós per a tots. 

Benvinguts!  


No hay comentarios:

Publicar un comentario